niedziela, 3 lipca 2011

Zupa - krem z fasolki szparagowej


Czas przygotowywania: 10 min, Gotowanie: 60 min, Kcal: ok. 180, Koszt: ok. 8 zł

Tego typu zupy mają aksamitną konsystencję i są szczególnie polecane dla małych dzieci, które zjedzą wszystko nie marudząc przy tym że za jakimś warzywem nie przepadają.


Składniki:
  • 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej,
  • 4 plastry cebulki
  • ½ korzenia pietruszki
  • Mały kawałek korzenia selera
  • Sól
  • ¼ łyżeczki curry
  • pieprz
do dekoracji wg uznania:
  • Natka pietruszki, lub kolendry
  • Jogurt bałkański 10% 1 łyżka
Przygotowanie:
Do garnka z wodą (ok. 2-3 litrów) wrzucamy umyte, pocięte warzywa. Doprawiamy przyprawami i gotujemy do miękkości. Miksujemy, wlewamy do miseczek i dekorujemy.

Smacznego! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz